Een stoere steak op z’n tijd is verrukkelijk. Serveer ‘m eens met blauwe kaas en friszure granaatappelpitjes.
1. Fruit de sjalot in wat olijfolie in een middelgrote koekenpan tot deze goudgeel is. Voeg nu de granaatappelmelasse, het sap, wijn en bouillon toe, plus zout en peper naar smaak. Laat inkoken tot een iets kleverige substantie; zet het vuur eventueel lager.
2. Wrijf intussen de biefstukjes in met olie, zout en peper. Bak 2–3 minuten per kant in een hete grillpan (rosé tot medium) of iets langer. Nadat je ze hebt omgekeerd, leg je er plakjes blauwe kaas op. Dien op met de saus.
Per portie 534 kcal, 34,1 g vet (14,2 g verzadigd), 47,2 g eiwit, 7,1 g koolhydraten, 6,3 g suikers
Fotografie: David Loftus; Recept: Andy Harris
2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.