1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook.Snijd de kolen in reepjes en was ze. Blancheer 5 minuten in kokend water, laat uitlekken en spoel af onder koud water.
2 Zet de pan weer op het vuur met de kool en de room. Voeg zout en peper toe, breng aan de kook, neem de pan van het vuur. Wrijf een ovenschaal in met knoflook en doe de hete kool en room er in.
3 Meng tijm, parmezaan en het broodkruim, voeg zout en peper toe. Verdeel over de kool, besprenkel met olijfolie. Bak in 20–25 minuten goudbruin.
Per portie 326 kcal, 31,4 g vet (17,8 g verzadigd), 4,6 g eiwit, 6,1 g koolhydraten, 2,8 g suikers
Fotografie: David Loftus
Recept: Andy Harris
voor 8–10 personen
• 2 stuks savooiekool
• 250 ml volle room
• 250 ml kookroom
• 1 teen knoflook, gehalveerd
• de blaadjes van ½ bosje tijm
• handjevol parmezaan
• handjevol broodkruim
• olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.