Ananas-kokoscake

Ananas-kokoscake

Ananas en kokos vormen een gouden duo in deze makkelijke cake!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter en suiker luchtig, klop de eieren erdoor en daarna de zure room.

2. Zeef meel, bakpoeder en een snuf zout erboven; schep door elkaar en meng de kokos en fijngesneden ananas erdoor.

3. Schep in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm (18 cm doorsnede) en bak in 60–75 minuten goudgeel, tot een satéprikker er schoon weer uitkomt.

4. Laat iets afkoelen, haal de cake daarna uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen. Bestrooi voor het serveren met flink wat poedersuiker.

Voor 10–12 personen

  • 110 g boter
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 250 ml zure room
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • ¼ tl bakpoeder
  • 150 g kokosrasp
  • 200 g ananas, fijngesneden
  • poedersuiker

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief