Filter op Gelegenheid
  • Borrel recepten
  • Diner voor 4 of meer
  • Diner voor twee recepten
  • Gourmet recepten
  • High tea recepten
  • Kinderfeestje recepten
  • Moederdag recepten
  • Oud en nieuw recepten
  • Pasen recepten
  • Picknick recepten
  • Sinterklaas recepten
  • Tapas recepten
  • Valentijn recepten
  • Verjaardag recepten
  • Kerst recepten

Gelegenheid

  • 21 feb. 2018 0 123

    crèpes met pecan-karamelsaus

    Met dit nagerecht sluit je elk diner succesvol af! De zoete pecan-karamelsaus is heerlijk bij de luchtige crépes.  Zeef de bloem in een kom. Voeg zout toe en roer onder toevoeging van ei en melk een glad beslag. Bak hiervan in olie in een... Meer
  • 21 feb. 2018 0 175

    Champignonstrudel

    Geef je een feestelijk diner of ben je op zoek naar een voorgerecht voor kerst? Janny van der Heijden helpt je met het recept voor deze heerlijke champignonstrudel! Verhit een deel van de boter in een grote koekenpan en fruit hierin op laag vuur... Meer
  • 21 feb. 2018 0 201

    Botervis met avocadocrème

    Botervis (Lepidocubium flavobrunneum) wordt ook wel botermakreel genoemd, maar lijkt in het geheel niet op makreel. De grote botervis wordt als bijvangst van tonijn gevangen en kan wel 1,5 meter lang worden en tussen de 10 en 14 kilo wegen. Er... Meer
  • 21 feb. 2018 0 134

    gemarineerde knoflookgarnalen

    Heb je een borrel of wil je verrassen met een eenvoudig voorgerechtje? Van dit simpele gerechtje van Janny van der Heijden loopt je gasten het water in de mond!  Meng de knoflook en szechuanpeper en strooi dit over de garnalen. Laat ongeveer... Meer
  • 21 feb. 2018 0 95

    Eendenborst met bramensaus

    De eendenborst bakt mooier wanneer het vetlaagje kruislings wordt ingesneden, omdat het vet dan eenvoudiger ‘wegloopt’. Bak altijd in een voorverwarmde pan (met antiaanbaklaag) zonder toevoeging van vet of olie en schenk al het uitgelopen vet... Meer
  • 21 feb. 2018 0 63

    Kipterrine met kippenlevertjes

    De reden waarom een paté of terrine altijd in een bak met heet water in de oven wordt geplaatst (au bain marie) is dat de garing gelijkmatiger is. Zou de terrine zó in de oven worden geplaatst dan krijgt de paté of terrine een iets donkerder... Meer
  • 21 feb. 2018 0 424

    Jagersstoof - 'Pollo alla cacciatora'

    'Kip cacciatora is een eenvoudige combinatie van smaken die het erg goed doet. Cacciatora betekent ‘jager', dus dit is een gerecht dat een jagersvrouw voor haar kerel klaarmaakt als hij terugkeert van een lange, zware ochtend buiten.' - Jamie... Meer
  • 21 feb. 2018 0 127

    Jord's smokey's chicken sandwich

    Er gaat niets boven de geur van geroosterde kip van de BBQ. In dit recept wordt de kip eerst gerookt en daarna kort gegrild voor de lekkerste smaaksensatie, de subtiele citroenaroma's, de pit van zwarte peper, het frisse van de ranchsaus em de... Meer
  • 21 feb. 2018 1 104

    Picanha volgens Jord

    Slagers verklaren mij voor gek dat ik een picanha steak door de gehaktmolen haal. Voor mij gaat er echter niets boven de steaksmaak die de burger erdoor krijgt. De picanha, hier bekend als staartstuk, heeft de ultieme verhouding tussen mals vlees en... Meer
Toon meer