Vullen of Voeden - maart & april 2015
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
15 apr 2015 0 3329
 De kickoff van de Vullen of Voeden competitie is alweer een tijdje geleden, maar dat betekent niet dat de deelnemende voetbalclubs hebben stilgestaan! Door heel het land wordt er hard gestreden om de titel ‘gezondste voetbalkantine van Nederland’. Zo worden er door de clubs veel bijzondere activiteiten, toernooien, proeverijen en verkopen gepland, met gezond eten in de spotlights. Hier houden we je op de hoogte van het verloop van de competitie en alle activiteiten van de clubs.

Top 5 maart 2015 (in willekeurige volgorde)
1. ASC Nieuwland
2. HC&FC Victoria 1893
3. VV Gasselternijveen
4. VV OSC
5. CVV Oranje Nassau

Maandwinnaar
De maandwinnaar van maart 2015 is TOGB uit Berkel en Rodenrijs. De kantinemedewerkers van TOGB zijn inmiddels pro’s in het verkopen van verse producten. Naast de Vullen of Voeden recepten worden er ook zelf gerechtjes bedacht met hulp van de voetbalteams: uit een interne prijsvraag voor ‘het meest bewuste team’ zijn drie gezonde recepten gekomen. Zo maken ze zelf fruitsalades, een gezonde cake en wraps met humus. Bovendien is groentefriet een enorme hit op de club! TOGB is gezonde voeding steeds meer aan het integreren in de reguliere clubkeuken en daar zijn wij mega trots op. Ga zo door!

ASC Nieuwland
De sfeervolle kantine heeft er jarenlang uitgezien als een bruine kroeg, met bier en bitterballen in de spotlights. Drie jaar geleden kwam hier verandering in en heeft de hele club met hulp van sponsoren en vrijwilligers een sportieve en frisse look gekregen. ASC Nieuwland werd ‘meer dan alleen voetbal’ en was dan ook een van de eerste deelnemers van de Vullen of Voeden competitie. Onder leiding van clubambassadeur Kirsten Bredewoud heeft de club ontzettend veel gezonde activiteiten bedacht en uitgevoerd: van vers fruit na de wedstrijd (in plaats van aanmaaklimo) tot mini balletjes breed (in plaats van bitterballen) en van kampioensfeestjes met smoothies tot lezingen over gezonde voeding: ASC Nieuwland zit niet stil. Ze hebben zelfs hun buurkantine op de naastgelegen tennisclub enthousiast en actief gemaakt!

Van 13 tot en met 17 april heeft ASC Nieuwland een smoothieweek en op 19 april houdt de club een bakwedstrijd genaamd ‘Heel Nieuwland bakt’. Je leest er alles over op de site van ASC Nieuwland.

HC&FC Victoria 1893
De Crickey & Football Club Victoria uit Hilversum verkoopt sinds kort de verse producten en gerechten van Vers Saladebar in Hilversum. En daar zijn ze supertrots op! En ook op het Good Old toernooi dat afgelopen weekend op de club plaatsvond is gezond eten goed gepromoot. Voetbalteams uit Nederland, België en Duitsland hebben lekker kunnen smullen van de Vullen of Voeden gerechten. Top!
 
VV Gasselternijveen
Voor de leden van VV Gasselternijveen was de introductie van de smoothie in de kantine een grote verrassing. Dat waren ze niet gewend! Maar inmiddels zijn ze er dol op. VV Gasselternijveen was de allereerste club in het noorden van het land die meedoet aan de competitie en hierdoor hebben ze veel publiciteit voor Vullen of Voeden gehad. Een klein team van vijf toppers is verantwoordelijk voor de activiteiten en daarbij enthousiasmeren ze de 250 leden die de club telt. Zo hebben ze voor alle jeugd voorlichtingen georganiseerd, aandacht weten te creëren voor gezonde voeding tijdens de vaste evenementen binnen de club, een kruidentuin aangelegd en fruitbomen gepland. Ook delen ze tijdens de rust aan alle teams een stukje fruit uit. Wellicht kan dat binnenkort met fruit uit eigen (club)tuin! In de week van 20 tot 24 april organiseren de vijf initiatiefnemers een gezondheidsweek in het dorp, met een gezondheidsmarkt, thema-avond en een warming-up op de scholen. Het gaat een topweek worden!

VV OSC
De Nijmeegse sportclub OSC heeft heel veel jeugdspelers. Dit seizoen meldde het 1000e lid zich aan en de bar wordt op dit moment compleet door vrijwilligers gerund. Ook ’s avonds! Clubambassadeur Ragnhild van Dijk is gewichtsconsulent en heeft de Vullen of Voeden competitie bij de club geïntroduceerd. OSC was erg enthousiast en binnen twee weken vond er een voetbaltoernooi op de club plaats met alleen maar gezonde en verse producten. Geen bitterbal te bekennen! Sinds kort  is op de club het ‘appelementje’ geïntroduceerd; een appel voor ieder team voor- en na de wedstrijd. Als Ragnhild de producten in de kantine op dit moment vergelijkt met die van vorig jaar, ziet hij een wereld van verschil. En daar is hij erg trots op. En wij ook!

Meer lezen?
Alles over Vullen of Voeden 


 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Jamie's world

    Meer Jamie's world
    WIN: 'De groene keuken'

    Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.