Wauw, dit gerecht met bloemkool en saffraan is echt heel erg lekker! Proef het echte Sicilie op je bord in dit Italiaanse pastagerecht vol pijnboompitten, pecorino en anjovis. Buon appetito!
1. Week de saffraandraadjes in 4 el kokend water.
2. Verhit 3 el van de olie op laag vuur, bak hierin 12 min. de uisnippers en ansjovis. Zet apart.
3. Blancheer de bloemkoolroosjes 5 min. in kokend water.
4. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de droge bloemkoolroosjes in 2 min. goudgeel. Roer de krenten erdoor, met de saffraan en het weekvocht, leg het deksel op de pan en verhit nog 3 min.
5. Kook de penne, laat uitlekken en voeg toe aan de rest.
6. Roer de peterselie en pijnboompitten erdoor en bestrooi het gerecht met de pecorino.
4 PERSONEN
• wat draadjes saffraan
• 5 el olijfolie
• 2 uien, gesnipperd
• 2 ansjovisfilets, gesneden
• 1 bloemkool, in kleine roosjes
• 2 el krenten
• 400 g penne
• handvol peterselie, gehakt
• 4 el pijnboompitten, geroosterd
• geraspte pecorino, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.