Bij bijna iedereen staat wel een blikje tonijn en pasta in de voorraadkast. Bart van Olphen laat zien hoe je met de toevoeging van wat verse producten, hier makkelijk een smakelijke pasta van maakt.
Verhit een scheutje olijfolie in een flinke koekenpan. Bak de tomatenpuree een minuut in de olie. Voeg de paprika’s toe en bak op een middelhoog vuur beetgaar.
Voeg de tonijn toe en schep een aantal keer om. Voeg vervolgens de tomatensaus, kappertjes, olijven en het laurierblad toe. Schep het geheel een aantal keer om en laat door en door warm worden.
Breng een pan met water een de kook en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de spaghetti af en voeg meteen toe aan de saus. Draai het vuur hoger en schep een paar keer om tot een goed gemengde spaghetti.
Verdeel de tonijnspaghetti over de borden. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper en garneer met de Parmezaanse kaas.
–
Dit recept komt uit ‘Vis uit blik’ van Bart van Olphen (€ 10,00, Kosmos Uitgevers).
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.