Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

Dit eenvoudige gerecht is altijd een succes! Zoals in veel Italiaanse recepten is slechts een handjevol basisingrediënten gecombineerd tot iets verrukkelijks. We zijn dol op de knapperige textuur van het broodkruim en de toevoeging van parmezaanse kaas.

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 ˚C (gasovenstand 4). Breng een grote pan water aan de kook (de courgettes moeten er ruim in passen).

2 Meng in een kom het broodkruim en de parmezaan met een van de eieren, de knoflook en de peterselie. Als het mengsel te kruimelig is, doe je er precies genoeg van het tweede ei bij om het te binden. Breng op smaak met zout en peper.

3 Blancheer de courgettes ongeveer 2 minuten in het kokende water. Neem uit het water, dep droog en leg op een bakplaat. Lepel het broodkruimmengsel in de courgettehelften.

4 Besprenkel met de olie en bak 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Tip Het broodkruimmengsel kan ook worden gebruikt om andere groente mee te vullen, zoals paprika, uien, tomaten of aubergine.

2-3 personen
• 3 courgettes, in de lengte doorgesneden, zaadjes verwijderd
• 100 g broodkruim
• 100 g versgeraspte parmezaan
• 1-2 middelgrote eieren
• 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
• handvol gehakte verse peterselie
• 2 el olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief