Deze pastinaaksoep is een vullende maaltijd door de linzen en gekookte ham. Serveer met een simpele salade en klaar is kees!
1 Begin met de varkenskluif, als je die gebruikt. Giet hem af en doe hem in een pan met koud water waarin hij onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1½-2 uur zachtjes koken. Giet de kluif af en zet hem apart.
2 Giet voor de chiliolie de arachideolie in een pan en zet op laag vuur. Voeg de chilipeper en knoflook toe en verwarm 5 minuten. Zorg dat de knoflook niet verkleurt. Laat het mengsel trekken terwijl je de soep maakt. (Je kunt de olie eventueel voor gebruik zeven).
3 Verhit voor de soep een scheut olie in een grote pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de pastinaak, currypasta en gember toe en bak ze 5 minuten mee.
4 Kook de linzen samen met de bouillon of het water en de varkenskluif. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken, tot de linzen helemaal zacht zijn.
5 Verwijder het bot uit het vlees en doe het weg. Maal de soep glad. Doe het overgebleven vlees terug in de pan en laat alles heet worden.
6 Serveer de soep met een schep yoghurt, munt en chiliolie.
Per portie 613 kcal, 27,8 g vet (6,2 g verzadigd), 41,1 g eiwit, 52,5 g koolhydraten, 10,3 g suiker
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4-6 personen
• 1 kleine gerookte varkenskluif, enkele uren tot een nacht geweekt in koud water
• olijfolie
• 1 ui, grof gesnipperd
• 400 g pastinaak, schoon geboend, in stukken
• 2 el rogan josh-currypasta (verkrijgbaar bij de toko of AH)
• 3 cm gemberwortel, geschild en gehakt
• 250 g rode linzen
• 1,6 l groentebouillon of water
• vetvrije Griekse yoghurt
• 1 el muntblaadjes, in fijne reepjes
Chiliolie
• 3 el arachideolie
• 2 rode chilipepers, in dunne ringetjes
• 1 teen knoflook, in dunne plakjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.