Courgettenoedels met paddenstoelen

Courgettenoedels met paddenstoelen

Misschien heb je al eens gehoord van courgettenoedels of heb je ze zelfs geprobeerd? Het zijn in dunne repen gesneden courgettes die je rauw eet in plaats van spaghetti. De cashew-tomatendressing zit vol smaak en de gemarineerde paddenstoelen voegen iets zuurs toe: lekker kauwmateriaal.

Bereiding

1. Leg de plakjes paddenstoel in een kom. Klop de olie en azijn door elkaar en schenk over de paddenstoelen. Schep een paar keer goed om zodat ze allemaal goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat ongeveer een uur in de koelkast staan; roer af en toe.

2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en laat draaien tot je een glad resultaat hebt. Als je geen blender hebt, maal dan alles fijn in een grote vijzel tot je een romig geheel hebt. Is het te dik, schenk er dan wat water bij. Breng op smaak met zout en peper.

3. Was de courgettes en snijd ze in de lengte met een spiraalsnijder of een mandoline, zodat je reepjes krijgt die zo dun zijn als spaghetti. Leg ze in een grote mengkom. Voeg de dressing toe en meng er voorzichtig doorheen tot alles ermee bedekt is. Voeg dan de gemarineerde paddenstoelen toe en dien op!

Tips:

  • Als je geen spiraalsnijder of mandoline hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en dan heb je tagliatelle.
  • Je kunt de courgettenoedels snijden, een half uur laten drogen en dan 5 dagen in een luchtdichte trommel in de koelkast bewaren.

2 tot 4 personen

  • 4 kleine portobello’s, in plakken
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 60 ml ciderazijn
  • 2 groene of gele courgettes

Cashew-tomatendressing

  • 150 g rauwe cashewnoten, 4-6 uur in koud water geweekt
  • geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 200 g gemarineerde zongedroogde tomaten, uitgelekt
  •  zeezout en versgemalen peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief