De combinatie van linzen, rozijnen en wilde rijst smaakt geweldig in deze salade. Zo gepiept en ideaal als je voor een grotere groep kookt.
1. Maak een dressing van de sumak, het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper.
2. Schep de overige ingrediënten doorelkaar in een grote kom en sprenkel de dressing erover.
3. Hussel alles nog eens voorzichtig door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
Voor 4 personen
• 4 tl sumak
• sap van 2 citroenen
• 4 el extra vergine olijfolie
• 200 g gemengde wilde rijst, gekookt en afgekoeld
• 200 g gekookte puylinzen, afgekoeld
• grote handvol sultanarozijnen
• 75 g walnoten, grof gehakt
• blaadjes van een handvol dille, fijngehakt
• blaadjes van een handvol bladpeterselie, fijngehakt
• 4 lente-uitjes, fijngesneden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.