Risotto met ham en stilton

Risotto met ham en stilton

Dit is een geweldige manier om stilton en restjes ham in een gerecht te verwerken. Je kunt ook kalkoen gebruiken, en een andere blauwe kaas doet het ook uitstekend.

Bereiding

1. Breng bouillon met 750 ml water aan de kook, laat de op laag vuur staan.

2. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de uisnippers gedurende 10–12 minuten.

3. Draai het vuur hoger, voeg de rijst toe en roerbak die ongeveer 1 minuut, tot de korrels een beetje glazig zijn. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot de rijst de wijn heeft geabsorbeerd.

4. Roer er een soeplepel van de warme bouillon door en draai het vuur laag. Blijf de bouillon door de rijst roeren, telkens één soeplepel tegelijk, waarbij de bouillon geabsorbeerd moet zijn door de rijstkorrels voordat je de volgende lepel toevoegt. Proef na 15–20 minuten of de rijst gaar is – de korrels moeten al dente zijn. Is dat niet het geval, voeg dan nog wat bouillon of heet water toe tot de rijst gaar is.

5. Roer de stilton erdoor (bewaar wat voor de garnering) tot die in de risotto begint te smelten. Neem de pan van het vuur en roer de ham erdoor (bewaar wat voor de garnering), plus een klontje boter. Laat het gerecht 2 minuten rusten.

Per portie 855 kcal, 23,1 g vet (13,2 g verzadigd), 32,2 g eiwit, 120,7 g koolhydraten, 6,7 g suikers

4–6 personen

  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 30 g boter, plus een klontje extra
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 500 g risottorijst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 100 g stilton
  • 200 g gebraden ham, in dunne reepjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief