Regenboogsalade & sesam-fetabeignets

Regenboogsalade & sesam-fetabeignets

Wat ziet ‘ie er lekker uit he, deze salade? De beignets, die je maakt van feta en ei, worden extra lekker door de sticky honing en sesamzaadjes. 

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4. Doe de couscous in een kom, giet er zo veel kokend water bij dat de korrels net onder staan, leg er een bord op en laat ze 10 minuten hun ding doen.

2. Snijd de pita’s in 0,5 cm brede reepjes, verdeel ze gelijkmatig over een grote bakplaat, sprenkel er een klein beetje olijfolie over en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven of tot ze goudbruin, krokant en knapperig zijn.

3. Rasp intussen eerst de komkommer met de grove kant van een blokrasp, en vervolgens de ui, wortel en de (geschilde rauwe) biet (het is raadzaam om hierbij een keukenhandschoenen aan te doen).

4. Prak de feta en het ei in een kom door elkaar, meng er vervolgens het bakmeel en een snufje peper en zout door. Zet een grote koekenpan met een scheut olijfolie op matig vuur en schep er theelepels van het mengsel in (ongeveer 12 stuks).

5. Bak de beignets tot ze aan de onderkant goudbruin zijn, strooi er de sesamzaadjes over, druk die een beetje aan en keer de beignets om.

6. Sprenkel er honing over en laat ze nog 1-2 minuten bakken tot ze goudbruin en sticky zijn.

7. Roer in een kom de azijn, extra vierge-olijfolie, oregano en een snufje peper en zout door elkaar.

8. Schep de couscous om tot die luchtig is, breng hem op smaak en kieper hem op een grote schaal.

9. Schep de geraspte groenten in hoopjes op de couscous, sprenkel er de dressing over en hussel de hele boel door elkaar. Strooi er de gebakken pitareepjes over, leg er de sesamfetabeignets op en ga aan tafel.


 

Voor 4 personen
– 1 mok (320 g) couscous
– 2 pitabroodjes
– olijfolie
– ½ komkommer
– 1 rode ui
– 1 winterwortel
– 100 g gekookte of rauwe biet
– 100 g feta
– 1 groot ei
– 3 opgehoopte el zelfrijzend bakmeel
– 1 opgehoopte el sesamzaad
– vloeibare honing
– 2 el rodewijnazijn
– 4 el extra vierge-olijfolie
– 1 tl gedroogde oregano


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief