Torta di cioccolata

Bereiden

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bodem van een vierkant bakblik (20 x 20 cm) in en bekleed het blik met bakpapier.

2 Spreid de amandelen, hazelnoten en pistachenoten over de bodem van een braadslee en rooster ze in 10 minuten goudbruin in de oven; schep ze halverwege om. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

3 Verwerk de afgekoelde noten in de keukenmachine tot grove kruimels (gebruik de pulseerknop). Meng ze in een kom met de koekkruimels en oranjesnippers.

4 Smelt beide chocoladesoorten met de boter in een hittebestendige kom op een pan kokendheet water op laag vuur tot je een glad, glanzend mengsel hebt.

5 Klop de eieren, eidooiers en suiker circa 5 minuten met een elektrische mixer, tot de massa qua volume is verdrievoudigd. Spatel geleidelijk het chocolademengsel erdoor en voeg dan de noten, koekkruimels en oranjesnippers toe.

6 Schep het mengsel in het beklede bakblik en laat het opstijven in de koelkast – dit duurt minstens 4 uur. Haal de torta uit het blik, stuif cacao over de bovenkant en snijd er 1 plakken van 2 cm dik van. Snijd die weer doormidden, zodat je 20 repen krijgt.

Per portie 290 kcal, 20 g vet (7 g verzadigd),5 g eiwit, 23 g koolhydraten, 17 g suikers

Psst...
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
62 10086
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Geniet van Tasty Thailand!

Vlieg met EVA Air naar Thailand en geniet van grenzeloos lekker eten. 
Tonijn met couscous

Een lekker recept van Jumbo en Jamie Oliver