Torta di cioccolata

Bereiden

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bodem van een vierkant bakblik (20 x 20 cm) in en bekleed het blik met bakpapier.

2 Spreid de amandelen, hazelnoten en pistachenoten over de bodem van een braadslee en rooster ze in 10 minuten goudbruin in de oven; schep ze halverwege om. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

3 Verwerk de afgekoelde noten in de keukenmachine tot grove kruimels (gebruik de pulseerknop). Meng ze in een kom met de koekkruimels en oranjesnippers.

4 Smelt beide chocoladesoorten met de boter in een hittebestendige kom op een pan kokendheet water op laag vuur tot je een glad, glanzend mengsel hebt.

5 Klop de eieren, eidooiers en suiker circa 5 minuten met een elektrische mixer, tot de massa qua volume is verdrievoudigd. Spatel geleidelijk het chocolademengsel erdoor en voeg dan de noten, koekkruimels en oranjesnippers toe.

6 Schep het mengsel in het beklede bakblik en laat het opstijven in de koelkast – dit duurt minstens 4 uur. Haal de torta uit het blik, stuif cacao over de bovenkant en snijd er 1 plakken van 2 cm dik van. Snijd die weer doormidden, zodat je 20 repen krijgt.

Per portie 290 kcal, 20 g vet (7 g verzadigd),5 g eiwit, 23 g koolhydraten, 17 g suikers

Psst...
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
61 9473
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Snelle spaghetti met gehaktballetjes



Een snel & gezond recept van Jumbo en Jamie Oliver.