Deze gegrilde scheermessen leg je heel kort op een gloeiend hete grill. Meer hebben ze eigenlijk niet nodig. Hoewel je er misschien niet vaak aan denkt om scheermessen te maken, zou je dat dus beslist vaker kunnen doen. Wil je weten hoe je scheermessen schoonmaakt? Ook dat is eenvoudig: snijd de scheermessen open door een scherp mes langs de binnenzijde van de schelp te halen. Zorg ervoor dat je het visvlees niet beschadigd. Dep ze dan droog, bestrijk ze met olijfolie en grillen maar.
1. Snijd de ui in kleine blokjes en laat een uur marineren in de wittewijnazijn om de scherpte eraf te halen.
2. Snijd de scheermessen open: haal een scherp mes langs de binnenkant van de schelp zodat het vlees niet beschadigt. Dep droog en bestrijk met olijfolie.
3. Druk de schelpdieren 10 à 15 seconden tegen een hete grill. Draai ze om en leg ze met de schelp onder nog 10 seconden op de grill.
4. Doe wat olijfolie, peterselie en uienblokjes over de scheermesjes en serveer met goed brood.
Credits Recepten DP Arkenbout Fotografie Saskia van Osnabrugge
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.