Deze kokkels met zeekraal nemen ons mee terug naar heerlijke vakanties in Portugal. Iedere dag bestelden we wel een bordje met deze schelpjes. Vaak vroegen we om een beetje extra brood, zodat we het bakvocht konden opdeppen. Zalig! Het belangrijkste bij kokkels is de voorbereiding: zorg dat ze goed schoon zijn, want genieten van kokkels met zeekraal én zand is geen feest.
1. Fruit de knoflook in wat olie tot deze licht begint te verkleuren.
2. Voeg de kokkels toe en schenk de witte wijn erbij. Doe het deksel op de pan en zet het vuur 1 minuut lang hoog zodat de kokkels opengaan.
3. Haal de pan van het vuur en schep met een schuimspaan de kokkels eruit, laat het vocht in de pan. Snijd de courgettes in blokjes en laat ze 2 minuten garen in het kookvocht van de kokkels. Voeg de zeekraal toe. Haal het vlees uit ⅔ van de kokkels en meng met de courgettes en zeekraal. Serveer met rest van de kokkels erbij en een beetje chermoula.
Credits Recepten DP Arkenbout Fotografie Saskia van Osnabrugge
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.