Met dit makkelijke recept zet je in een mum van tijd een groentetaart op tafel. De combinatie van pesto met ricotta, parmezaan en groene asperges zorgt voor een ontzettend smaakvolle taart.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en maak rondom een inkeping – op 2 cm van de rand.
3. Schep de asperges om in de olie en gril ze 2 minuten; houd ze apart.
4. Verdeel de ricotta over de deegbodem strooi de parmezaan erover en spreid de pesto erover uit. Rangschik de asperges en tomaten erop. Bestrijk de rand met het geklopte ei en bak de taart 20–25 minuten. De deegrand moet goudbruin en lichtjes opgebold zijn.
5. Serveer de taart warm en geef er een frisse salade bij.
4 personen
• 1 bladerdeeg op rol (Tante Fanny)
• 200 g groene asperges, schoongemaakt
• 1 el extra vergine olijfolie
• 250 g ricotta
• 75 g geraspte parmezaan
• 150 g pesto
• 220 g kerstomaten, gehalveerd
• 1 ei, geklopt
• handvol basilicumblaadjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.