Sardines zijn heel makkelijk te bereiden, zoals in dit gerecht. Doe alle ingredienten in de braadslede en laat de oven het werk doen.
1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de sardines in een grote braadslede. Pers er de ongepelde tenen knoflook over en bestrooi met een snufje peper en zout. Rasp er met een fijne rasp de schil van de citroen bij, knijp er alle sap over en leg de uitgeknepen helften met de snijkant naarboven naast de sardines in de braadslede.
2 Besprenkel de visjes met een beetje olijfolie. Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes en strooi die, samen met de fijngehakte peterseliesteeltjes en het venkelzaad er overheen. Hak de peterselieblaadjes in grote stukken en zet apart.
3 Hussel alles met je handen door elkaar en zet de braadslede ongeveer 10 minuten boven in de hete oven tot de visjes goudbruin en krokant zijn. Serveer ze met salade, gegrild brood of couscous en een schaaltje gehakte peterselie.
4 personen
• 8 hele sardines (van ongeveer 85 g elk), schoongemaakt
• 4 tenen knoflook
• 1 biologische citroen, geraspte schil en het sap
• olijfolie, om te bakken
• 1 verse, rode Spaanse peper
• klein bosje verse bladpeterselie
• 1 tl venkelzaad
• peper
• zout
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.