Door de simpele bereiding vraagt dit tartaar-recept om vlees en olijfolie van topkwaliteit. Als je slager gerijpt rundvlees heeft, kun je dat gebruiken. Biologisch kalfsvlees is een alternatief. Het is heel belangrijk dat je het vlees met een vlijmscherp mes zo fijn mogelijk in tartaar snijdt, waardoor de smaak en structuur behouden blijven. Vraag je slager om dit eventueel voor je te doen.
1. Snijd het vlees zo fijn als je kunt, maar behandel het voorzichtig. Als je erin gaat hakken verliest het z’n malsheid. Verdeel het vlees in 4 porties. Neem een kommetje of kopje waar je elke portie in aan kunt drukken. Kiep het om op een bord zodat je een mooi torentje hebt.
2. Snijd de ui zo fijn mogelijk en versnipper hem boven en rondom de tartaar. Stamp de venkelzaadjes lichtjes in een vijzel en strooi over de tartaar.
3. Snijd de bleekselderij in de breedte doormidden en maak met een fijnschiller mooie brede, gekrulde slierten. Drapeer deze over je tartaar-torentje.
4. Breng het geheel op smaak met een scheut van je beste olijfolie, bestrooi met grof zeezout en flink wat versgemalen peper. Serveer direct en zet peper, zout en olijfolie op tafel zodat iedereen het gerecht naar eigen smaak kan aanpassen.
Credits Fotografie Saskia van Osnabrugge MMV Gianluca (agriturismo La Capuccina ) en Piero (Ristorante ICaffi)
antipasto voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.