Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

Dit zomerse pastagerecht met garnalen, courgette, tomaatjes en citroensap serveer je met een frisse groene salade.

Bereiding

1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de courgettes, laurierblaadjes en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg de kerstomaten, tomatenpuree, wat zout en peper toe; verhit 10 minuten mee.

3. Voeg voor de laatste 3 minuten de garnalen, het citroensap en de geraspte citroenschil toe. Neem de pan van het vuur als de garnalen roze zijn.

4. Kook de tagliatelle al dente. Laat uitlekken en bewaar een kop kooknat. Voeg dit met de pasta toe aan de saus.

5. Roer alles goed door, strooi de peterselie erover en serveer.

Voor 2 personen

  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine courgettes, in dunne plakjes
  • 3 verse laurierblaadjes
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 400 g kerstomaten, grof gesneden
  • 1 el zongedroogde tomatenpuree
  • 150 g rauwe grote garnalen
  • sap en geraspte schil van 1 citroen
  • 250 g tagliatelle
  • 20 g bladpeterselie, fijngehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief