Zalm met quinoa en kwarteleitjes

Bereiden

1 Doe de quinoa en ingelegde citroen in een pan kokend water met zout en kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Rooster intussen de komijnzaadjes en pistachenoten in een droge pan goudbruin. Doe ze met 1 eetlepel zout in een vijzel en stamp ze tot je een grof zoutmengsel hebt. Je hebt het niet allemaal nodig en het blijft ontzettend lang goed.
3 Giet de quinoa af en doe in een grote kom. Roer de venkel, olijven, en het grootste deel van de munt en peterselie erdoor. Maak aan met het citroensap, flink wat olijfolie en zout en peper naar smaak.
4 Kook de kwarteleitjes 2 minuten. Spoel ze af met koud water en zet apart.
5 Verhit een grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Wrijf de zalm rondom in met harissa. Leg met het vel omlaag in de pan. Laat het vel superknapperig worden, tot de vis bijna gaar is. Keer de vis en laat nog een paar minuten bakken, tot hij net gaar is. Dit duurt bij elkaar 15-18 minuten.
6 Verdeel de quinoa over een schaal. Breek de zalm in stukken en verdeel over de salade. Halveer de kwarteleitjes en verdeel over de salade. Bestrooi alles met het zoutmengsel, de overgebleven kruiden en het venkelgroen. Geef er extra harissa bij.

Per portie 666 kcal, 31,4 g vet (5,1 g verzadigd), 46,3 g eiwit, 44,8 g koolh., 6,8 g suikers




Deel Recept
Bewaar recept

ingredienten
4 personen
• 300 g quinoa of couscous
• 1 ingelegde citroen
• 1 tl komijnzaadjes
• 2 el pistachenoten
• 1 venkelknol, in dunne reepjes, groen achtergehouden
• handvol zwarte olijven, ontpit
• munt en bladpeterselie, van elk ½ bos, blaadjes afgehaald en fijngehakt
• sap van 1 citroen
• extra vergine olijfolie
• 4 kwarteleitjes
• 600 g MSC zalmfilet, met vel
• 2 el rozenharissa of gewone harissa, plus extra


Mail dit lijstje
Nice to Know
0 3594
(0) Geef je mening!

Beoordeel dit product