Een lekkere curry kan prima zonder vlees, vis of zuivel. Maak ‘m eens met kruidige tofu en eet met noedels. Zo gepiept!
1 Verhit de olie in een koekenpan en voeg de tofu en rode currypasta toe. Roer goed.
2 Voeg kurkuma, knoflook, gember en chilipeper toe en fruit 1 min mee.
3 Voeg de kokosmelk toe, roer goed, breng tegen de kook aan en laat 5 min zachtjes koken. Voeg evt wat water toe als de saus te dik wordt.
4 Roer de taugé erdoor en serveer direct, met gekookte noedels, limoen en koriander.
Voor 2 personen
• arachideolie
• 300 pittig gekruide tofureepjes
• 1 el rode currypasta
• 1 el kurkuma
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• stukje verse gember, geschild, in plakjes
• 1/2 chilipeper, in zeer dunne ringetjes
• 200 ml kokosmelk
• handje taugé
• noedels, koriander en limoen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.