Tomaten-courgettetaart

Tomaten-courgettetaart

Deze plaattaart zal het fantastisch doen als borrelhap. Of maak de taart als avondeten en serveer met een frisse groene salade. De romige smaak van de ricotta gaat geweldig samen met de frisse kerstomaatjes. 

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Rol het bladerdeeg uit en snijd tot een lap van 35 x 20 cm. Kerf het deeg 2 cm van de rand inen prik het middengedeelte in met een vork.

3. Klop de eieren en de eidooier los en meng dit met de ricotta, limoenrasp, tijm, wat zout en peper en smeer dit over het middengedeelte van het deeg. Bedek dit met de tomaten, courgette en wat olie.

4. Bestrijk de rand met de rest van het losgeklopte ei en bak de taart tot de vulling is gestold en het deeg goudbruin is.
 

4–6 personen

• 300 g bladerdeeg op rol

• 2 eieren en 1 eidooier

• 200 g ricotta

• rasp van 1 citroen

• klein bosje tijm

• 350 g kerstomaatjes, gehalveerd

• 1 grote courgette, in dunne repen (gebruik hiervoor een dunschiller)

• olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief