Karbonades met avocado-maissalade

Karbonades met avocado-maissalade

Bereiding

Steek je barbecue maar aan, want dit recept is een echte BBQ-topper! Serveer het malse vlees met bananenchips, de avocadosalade en wat extra chilisaus voor de waaghalzen.

Voor de karbonades
1 Doe het vlees in een kom, verkruimel het laurierblad erover en doe knoflook, tijm, olie, rum, chilisaus en piment erbij.Voeg peper en zout toe. Bedek het vlees met het mengsel. Marineer 2-3 uur, liefst een nachtje, in de koelkast.2 Haal het vlees uit de marinade en rooster 12-15 minuten gaar op de barbecue (tegelijk met de maÏskolven, zie hieronder). Keer eenmaal. Of bak het in een ingevette grillpan op matig vuur. Serveer het vlees met bananenchips, de avocadosalade en wat extra chilisaus voor de waaghalzen.


Voor de avocado-maïsalade
1 Rooster de maiskolven (met de karbonades) op de barbecue, in 12-15 minuten, gaar. Draai regelmatig.
2 Snijd de maiskorrels boven een kom af. Meng avocado, mango, lente-ui, limoenrasp en -sap en olie erdoor. Breng de salade op smaak en serveer met de karbonades en limoenschijfjes.

Karbonade per portie 576 kcal; 55,3 g vet (18,2 g verzadigd); 39,4 g eiwit; 0,7 g kh; 0,2 g suikers
Salade per portie 255 kcal; 18,6 g vet (3,5 g verzadigd); 2,8 g eiwit; ÏÏ19,1 g kh; 12,9 g suikers

4 personen

• 4 varkenskarbonades à 250 g; of 500 g speklap, in 4 stukken

• 1 laurierblad

• 1 teen knoflook, fijngehakt

• 1 tl piment

• 1 kleine handvol tijm

• 3 el olijfolie

• 1 el bruine rum

• 1 tl Caribische chilisaus

• bananenchips



Voor de salade

• 2 maïskolven

• 2 avocado’s, ontpit, in plakken

• 1 mango, geschild, ontpit, in blokjes

• 3 grote lente-uitjes, in vieren

• geraspte schil en sap van 1 limoen, plus limoenschijfjes, voor erbij

• 3 el olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief