Kip uit de oven, wat is er lekkerder en makkelijker dan dat? Voeg aan dit eenvoudige gerecht aardappeltjes toe en serveer met spinazie en wat partjes citroen. O ja en vergeet de mayo niet! Eet smakelijk.
1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd 4 grote aardappels in partjes en schep ze in een braadslee om met wat olijfolie, zout en peper, 6 grote ongepelde, geplette tenen knoflook, 1 citroen in vieren, een bosje basilicum, 2 kippendijen en 2 drumsticks.
2 Bak ze 45 minuten of tot de kip gaar is. Was enkele handenvol spinazie en voeg ze (nog nat) toe; laat ze enkele minuten slinken in de pan. Serveer bedruppeld met wat extra vergine olijfolie en knijp de meegebakken partjes citroen erover uit.
2 personen
– 4 grote aardappels
– 6 tenen knoflook
– 1 citroen
– bosje basilicum
– 2 kippendijen
– 2 drumsticks
– spinazie
– olijfolie (gewone en extra vergine)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.