Recept onthouden

Gevulde aubergine

Gevulde aubergine
Bijgerecht  | Groente recepten  | Herfstrecepten  | Italiaanse recepten  | Kaas  | Lente recepten  | Recept van de dag  | Turkse recepten  | Winterrecepten  | Zomerrecepten

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schep het meeste auberginevlees uit de helften. Druppel olie over de helften en bestrooi met zout.

Bedek met alufolie en bak 30 minuten.
Snijd het auberginevlees in blokjes en bak met de ui en knoflook in olie zacht. Houd apart.

Bak het gehakt bruin en roer er kruiden, specerijen en stukjes tomaat door. Voeg de auberginemix toe en bak 10 minuten. Vul de helften ermee en leg er plakjes tomaat op. Bak 30 minuten.

ingredienten

4 personen
• 2 aubergines, gehalveerd
• olijfolie
• 1 ui, fijngesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 400 g lamsgehakt
• 1 tl oregano
• 1 tl komijn
• ½ tl kaneel
• 6 tomaten, 4 in stukjes, 2 in dunne plakjes






Reageren

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat