Jamie Oliver in 't kort
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

11/2014
10 nov 2014 0 11663
Jamie Oliver wordt in 1997 als talent ontdekt als hij aan het werk is in het bekende restaurant River Café in Londen. Na zijn televisiedebuut als The Naked Chef ligt er niet alleen een grootse carrière, maar ook een taak voor hem in het verschiet als inspirator en verbeteraar van de voedselwereld.
 
Na een aantal seizoenen The Naked Chef en de eerste Jamie-boeken gaat de naam Jamie Oliver al snel de hele wereld over. Zijn idee om met koken mensen op het rechte pad te helpen, zorgt ervoor dat hij in 2002 de eerste Fifteen-vestiging in Londen opent. De revolutie die hij hiermee start is veel groter dan een carrière in televisieseries en kookboeken.

Naast kansarme jongeren, helpt hij de minder bedeelden van de samenleving en schoolkinderen om gezonder te eten, geeft hij boeren de aandacht die ze verdienen en weet hij wereldwijd gehoor te geven aan overgewicht.
 
Inmiddels heeft hij meer dan 19 boeken op zijn naam staan, kwam hij met ruim 25 verschillende series op televisie, schrijft hij artikelen voor de grootste krantentitels ter wereld, adviseert hij supermarktketens en is hij immens populair op social media als, YouTube, Facebook en Instagram.

Lees hier de uitgebreide biografie van Jamie Oliver

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Jamie's world

    Meer Jamie's world
    WIN: 'De groene keuken'

    Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.