Food Revolution Day 2015
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
26 feb 2015 0 6272
Op vrijdag 15 mei is het weer zover: Food Revolution Day! Wereldwijd wordt het initiatief van Jamie Oliver door duizenden mensen ondersteund en komt jong en oud in ruim 70 landen op deze dag in actie om het belang van gezond eten, samen koken en kennis over goede voeding te onderstrepen.
 
In 2015 staat Food Revolution Day volledig in het thema van ‘fighting for food education’, ofwel; we gaan met zijn allen strijden voor extra lessen om het overbrengen van kennis over goede voeding voor iedereen mogelijk te maken. Waarom? Omdat het super belangrijk is dat je je lichaam dagelijks voorziet van genoeg energie om te presteren op school en werk, maar ook omdat samen koken super gezellig en lekker is! Strijd met ons mee, en organiseer zelf op 15 mei een gezonde lunch voor je collega’s, neem je kids mee de moestuin in, deel smoothies uit tijdens het overblijven, maak gezonde snacks in de sportkantine of bedenk zelf een ludieke actie. Deel het vooral met ons via social media!
 
Afgelopen jaar zette Jamie magazine NL zich in voor gezonder eten op de menukaart van voetbalkantines, naar aanleiding van de weddenschap tussen Wilfred Genee en Johan Derksen. Gevolg? Een jaar lang hebben ruim 50 kantines tenminste drie gezonde gerechten aangeboden – naar recept van ‘Vullen of Voeden’. Vullen of Voeden is een initiatief van Wilfred en zijn vrouw Lili Genee (ze brachten tevens een kookboek uit met gelijknamige titel) waarmee ze een wegwijzer bieden voor ouders, opvoeders en docenten om gezonde voeding aan te bieden. Op 8 juni rijkt Jamie magazine NL een prijs uit van € 15.000 voor de gezondste voetbalkantine om de keuken en het clubhuis dusdanig te verbouwen, dat gezond eten serveren nog gemakkelijker en vooral nóg leuker wordt.
 
Op 15 mei kun je deelnemen aan de leuke activiteiten die er in jouw omgeving georganiseerd worden, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Duik bijvoorbeeld met je kids de keuken in en maak samen deze Squash it Sandwich. Je kunt ook Terri Salminen, super ambassadeur van Food Revolution, volgen via haar blogs – zij is namelijk al super druk bezig met de voorbereidingen! Oh, en wist je dat Food Revolution zelfs wordt ondersteund vanaf de Nederlandse Antillen? Ambassadeur Muriel Strobos schrijft erover op haar blogs die je hier kunt lezen. Veel voetbalclubs organiseren op en rondom Food Revolution Day leuke activiteiten, waaronder een voetbalclinic, workshop en kinderkookcafe. Je leest er op de pagina van Vullen of Voeden alles over. Succes en veel plezier met bedenken wat jij gaat doen op Food Revolution Day 2015! 

"My Wish is to create a strong sustainable movement to educate every child about food, inspire families to cook again and empower people everywhere to fight obesity"
- Jamie Oliver

Receptidee
Squash it Sandwich 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Jamie's world

    Meer Jamie's world
    WIN: 'De groene keuken'

    Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.