‘Dit is de soep waar bij mij thuis het meest om wordt gevraagd. Ik waarschuw je dat het hele huis naar uien gaat ruiken. Tranende ogen gegarandeerd. Ik maak hem dan ook nooit wanneer de kids in huis zijn. Het is een zoete, vullende soep die echt volstaat als maaltijd’, aldus Miljuschka Witzenhausen.
1. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de uien en knoflook 30 minuten op middelhoog vuur. Laat ze zachtjes karamelliseren en zacht worden. Breng op smaak met zout, peper en suiker.
2. Breng intussen de bouillon aan de kook. Schep als de uien zijn gebakken de bloem door de uien en bak ze nog 5 minuten. Voeg de bouillon, Noilly Prat en cognac toe. Laat de uiensoep op een zacht vuurtje nog 2 uur koken.
3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep de uiensoep in kommen, leg er een sneetje brood op, bestrooi dat met gruyère en zet de kommen even onder de grill, totdat de kaas is gesmolten.
Dit recept komt uit het boek ‘Lekker Miljuschka’ van Miljuschka Witzenhausen (€20,-, Kosmos Uitgevers).
Voor 8 personen, bereidingstijd 3 uur:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.