Maak je eigen fruitwater
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
16 okt 2017 2 1053
De hele dag water drinken kan saai zijn. Soms heb je trek in een verfrissende smaak. Gelukkig kun je in een handomdraai je eigen fruitwaker maken!

Fruitwater is een lekkere en verantwoorde variatie op gewoon water. Fruit geeft veel smaak en is er natuurlijk in verschillende soorten. Ga je voor de combinatie fris/zuur, dan kun je citroen of limoen gebruiken. Heb je liever een zoeter drankje, voeg dan frambozen, blauwe bessen of schijfjes sinaasappel toe.


Wassen en ontpitten

Het is goed om het fruit te wassen voordat je het toevoegt aan je water. Ook is het handig om de pitjes eruit te halen (mochten deze erin zitten natuurlijk). Doe vervolgens het gewassen, pitloze fruit in een kan met water en laat het een paar uur trekken in de koelkast voor een lekkere smaak.


Daarom fruitwater

Fruitwater bevat nauwelijks suiker en is daarmee een prima alternatief voor suikerrijke vruchtensappen. Wist je bijvoorbeeld dat een glas appelsap bijna 7 suikerklontjes bevat?
Veel te veel, vindt het Diabetes Fonds, dat een oproep doet aan de voedselbranche om minder suiker in producten te stoppen en het huidige aanbod gezonder te maken.
Vind jij ook dat voedselfabrikanten minder suiker aan producten moeten toevoegen? Teken de petitie op www.halve-maatregelen.nl!

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Alle Tips

    Meer Alle Tips