10x Lasagne
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

44/2016
21 feb 2017 16 26137
Iedereen houdt van lasagne, het is comfort food in optima forma. Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland, waar "lasanon" platte deegkoek betekent. Deze traditionele Italiaanse ovenschotel stamt oorspronkelijk uit midden-Italië, de regio Emilia Romagna om precies te zijn. In Noord- en Zuid-Italië kan lasagne iets anders betekenen, zoals smalle stroken pasta, die al dan niet in de minestrone (dikke seizoen groentesoep) gaan. Staat er een V bij, dan is het gerecht gerschikt voor vegetariers.

1 Jamie’s Lasagne
Lasagne van Jamie bevat klassieke ingrediënten zoals pancetta, wortel en gehakt en is simpelweg onweerstaanbaar. Voor lasagne heb je altijd wel een beetje geduld nodig maar die wordt dan ook dubbel en dwars beloond.
 
2 Pompoenspinazie lasagne met dadels (V)
Een heerlijke superfood lasagne, die je helemaal verantwoord maakt door speltlasagnebladen te gebruiken. Hüttenkäse, walnoten en verse bladspinazie geven je eerder het gevoel een zomerse salade te maken in plaats van een stevig pastagerecht. 
 
3 Spinazielasagne met ricotta (V)
Deze lasagne met spinazie en ricotta is een fantastische vegetarische variant. De Italianen noemen dit een lasagne verde ofwel een groene lasagne. De parmazaan geeft dit gerecht die heerlijke korst en hartige smaak.

4 Lasagne met zalm & boerenkool
Boerenkool in een lasagne, een Hollands-Italiaans fusiongerecht! De zalm in combinatie met verse buffelmozzarella maakt deze bijzondere lasagne helemaal af. Zelfgemaakte pastavellen doen dit gerecht naar nog grotere hoogte stijgen.
 
5 Linzenlasagne (V)
Wederom een vegetarische lasagne, en wat voor een. Dankzij de smaakvolle linzen heb je helemaal geen gehakt of spek nodig. De laurier en tijm zorgen voor een kruidige ondertoon. Een heerlijke maaltijd om voor de hele famiglia op tafel te zetten.

Handig keukenhulpje
Deze lasagneschaal is onmisbaar om je favorite ovenschotel in te bereiden. Shop 'm nu hier!

 
6 Lasagne melanzane met mozzarella (V)
Komen je vrienden over de vloer? Geef je een housewarming of vier je een ander feestje? Met deze geweldige aubergine lasagne weet je zeker dat niemand met een ontevreden gevoel de deur uitgaat.
 
7 Verse lasagne (V)
Een ‘open’ lasagne die niet eens in de oven hoeft maar meer overeenkomsten heeft met een lint-pasta. Dit is geen traditionele lasagne uit midden Italië maar een variant uit het zuiden. Dit gerecht is het allerlekkerste als je zelf de lasagnevellen maakt.
 
8 Venkel aubergine lasagne (V)
Misschien wel de makkelijkste lasagne in dit rijtje. De ingrediëntenlijst is ook aanzienlijk korter maar de smaak is indrukwekkend. De venkel en rode peper zorgen voor de nodige spannende smaken, de saus brengt alles bij elkaar.
 
9 Vegetarische mini lasagne (V)
Deze mini lasagnes zijn echt schattig om te zien en nog leuker om te maken. Ideaal voor als je gaat koken met kinderen. Zelf je lasagne samenstellen is een keer wat anders dan een pannenkoek beleggen of een pizza maken.
 
10 Aubergine parmigiana (V)
Officieel is dit geen echte lasagne om de simpele reden dat er geen pastavellen inzitten. Echter bouw je dit gerecht laagje voor laagje op en net als een lasagne is deze aubergine Parmigiana een en al comfort food.

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Tips

    Meer Tips