Curry, wie is er niet gek op? Deze Thaise curry van onze visexpert Bart van Olphen is er een om door een smaakringetje te halen – zó lekker! Bovendien kun je eindeloos variëren met allerlei witvissoorten, en houd je van meer pit, voeg dan een fijngesneden rode peper toe. Eetsmakelijk!
1. Kook de rijst al dente in ruim kokend water met wat zout.
2. Zet de krieltjes in koud water met wat zout, breng op hoog vuur aan de kook en laat ze ongeveer 8 minuten koken, tot ze bijna maar net niet helemaal gaar zijn.
3. Verhit 2 eetlepels kokosolie in een hoge pan of wok. Voeg de gember, kaneelstokjes en currypasta toe en roer 2 minuten tot de geuren vrijkomen. Doe dan de kokosmelk plus 300 milliliter water erbij en breng aan de kook.
4. Voeg de krieltjes, ui, paprika en kabeljauwfilet toe en laat 7 minuten stoven op laag vuur tot alles goed gaar is. Serveer de viscurry met de rijst en koriander.
Dit is een recept van Bart van Olphen.
[Credits: recepten Bart van Olphen, fotografie: Saskia Lelieveld]
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.