Ovenschotel met pompoen 

Ovenschotel met pompoen 

Bereiding

Dit gerecht is ideaal voor een groots diner. Je zet de groenten in de oven en hebt er geen omkijken meer naar. De lamssteak bak je in de pan of – als het weer het toestaat – lekker op de BBQ. Jummy! 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Verdeel de stukjes pompoen, venkel, ui en tomaat over een ovenschaal. Besprenkel ze met de olie, balsamicoazijn en de venkelzaadjes. Rooster de groenten 40 minuten in de oven. 

3. Verhit olie in een pan en braad het vlees op hoog vuur zo’n 2 minuten per kant aan op hoog vuur, tot het bruin is. Voeg op het laatst knoflook toe. Verdeel het vlees over de groenten, schep het braadvocht erover en bestrooi met de olijven. Bak nog 6–8 minuten in de oven, tot het de gewenste gaarheid heeft bereikt. Laat 5 minuten rusten voor je het serveert.

4 personen

• 1 kleine pompoen, geschild en in stukjes

• 1 grote venkelknol, in 8 parten

• 2 kleine rode uien, in partjes

• 6 middelgrote trostomaten, gehalveerd

• 4 el olijfolie, en een beetje voor het bakken

• 3 el balsamicoazijn

• 1 el venkelzaad, gekneusd

• 4 lamssteaks of – koteletjes, op kamertemperatuur

• 4 tenen knoflook, fijngehakt

• handvol ontpitte olijven


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief