Frambozen pancakes

Frambozen pancakes

“Zondag is voor mij de ultieme verwendag. Na veel te laat te zijn opgestaan, wordt er aan de eettafel de krant gelezen en koffie gedronken, terwijl ik ultratraag een fotowaardige pannenkoekenstapel aan het bakken ben. Na het versieren van de pannenkoeken en de foto zelf is het resultaat steevast koude pannenkoeken. Niet dat het erg is, want ook dan zijn ze lekker,” zegt Bénine Bijleveld.  

Bereiding



1. Splits de eieren. Begin met het stijfkloppen van de eiwitten met een handmixer, als er pieken ontstaan in het eiwit kun je stoppen met mixen. Klop daarna het eigeel los met de bloem, bakpoeder, een mespunt zout en het vanillemerg.

2. Voeg vervolgens steeds een beetje van de melk toe terwijl je blijft mixen (dit moet je niet in een keer doen want dan krijg je klontjes). Doe de helft van de gewassen frambozen erbij en mix dit ook met het mengsel.

3. Schep met een spatel de eiwitten door het bloemmengsel totdat alles goed is gemengd. Schep twee eetlepels van het pannenkoekenbeslag in een pan en zorg ervoor dat ze niet te lang bakken, anders worden ze droog. Besmeer de pannenkoekjes met ricotta en garneer met de andere helft van de frambozen en de aardbeien.


Dit recept komt uit het boek ‘Food talk: 60 glutenvrije recepten’ van Bénine Bijleveld  en Kim Feenstra (€ 20,00, Kosmos Uitgevers). 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 biologische eieren


  • 100 g glutenvrije bloem


  • 1 tl bakpoeder


  • Merg van ½ vanillestokje óf één zakje vanillesuiker


  • 100 ml melk


  • 100 g verse frambozen


  • 100 g ricotta


  • 250 g aardbeien





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief