Geef een spannende draai aan dit populaire Britse zomertoetje. Mix en match de schuimpjes om er een heerlijke seizoensgebonden Eton mess van te maken. Zo messy is ‘ie trouwens niet, wij vinden hem stiekem eigenlijk heel mooi.
1. Maak eerst de schuimpjes (kijk hier voor het basis recept meringues).
2. Doe voor de coulis de frambozen uit de diepvries in een steelpannetje, besprenkel ze met de honing en zet ze op matig vuur. Zet als de coulis gaat borrelen het vuur laag tot het zachtjes blijft borrelen en laat het nog 10 minuten koken. Proef de coulis als hij een beetje is afgekoeld en voeg indien nodig nog wat honing toe. De smaak moet een beetje zuur blijven, want de schuimpjes zijn al heel erg zoet.
3. Pureer de coulis met de staafmixer glad en laat hem dan volledig afkoelen.
4. Doe voor de slagroom de room en poedersuiker in een mengkom en klop de slagroom tot hij net stijf is; klop niet te lang door. Begin 10 minuten voordat je de Eton mess wilt serveren met het in elkaar zetten van het dessert – en niet eerder! Als je het te vroeg doet, wordt het een kleffe bende.
5. Schik de schuimpjes op een serveerschaal. Schep de slagroom rondom de schuimpjes en leg het verse fruit op de slagroom. Schenk de zelfgemaakte coulis erover en bestrooi alles met de gevriesdroogde frambozen. Voeg eventueel nog wat noten of gesmolten chocolade toe.
Voor 6 tot 8 personen
Voor de coulis
Voor de slagroom
Voor de topping
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.