Dit is een heerlijk dessert uit de oven met appel en blauwe bes, bedekt met een dikke laag kruimeldeeg met havermout. Eet het lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.
Fruitlaag:
1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes en doe ze in de ovenschaal.
2. Voeg de blauwe bessen, de basterdsuiker en de kaneel toe en roer even goed door elkaar.
Kruimeldeeg:
3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng bloem, rietsuiker, havermout en zout in een kom.
4. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf ze door de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg.
5. Verdeel het kruimeldeeg over de appels en bessen en bak in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Dit recept komt uit het boek ‘Heel Holland Bakt met Annemarie’ van Annemarie Pronk (€24,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 6-8 porties, bereidingstijd 30 minuten, oventijd 30 minuten:
Fruitlaag:
Kruimeldeeg:
Benodigdheden: ovenschaal 20×30 cm of een ronde schaal met een doorsnede van 20-25 cm
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.